Zo zorg je voor een zomerse vibe in huis | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Zo zorg je voor een zomerse vibe in huis

Het is langer licht buiten, de natuur staat volop in bloei en het kwik stijgt. Dit betekent maar een ding: het is weer zomer en we love it! De zomer staat in het teken van lange, zwoele zomeravonden, het aansteken van de barbecue en als het even mee zit natuurlijk een menig tripje naar het strand. Maar na alle zomerpret willen we natuurlijk het liefst thuiskomen in een huis waar de zomerse sfeer in doorgetrokken wordt. Hoe je dit voor elkaar bokst lees je in deze blog. Zo zorg je voor een zomerse vibe in huis!

Verban alle winterse taferelen

Hoewel zachte plaids, velvet kussens en brandende kaarsen eigenlijk het hele jaar door knus zijn, ademen ze winterse sferen. En dat is net iets wat we niet willen in hartje juli. Tijd voor het (tijdelijk!) opbergen van deze warme vrienden. Berg ze op in je kledingkast, een grote doos of op zolder, you name it, maar wees niet getreurd. Zodra het kwik daalt, en laten we hopen dat dat moment zich nog lang op zich laat wachten, haal je ze gewoon weer tevoorschijn.

Wil jij toch graag onder een zacht plaid kruipen na een lange werkdag op de zomerdag? Kies dan voor een plaid in een zomerse kleur! Frisse pasteltinten zoals perzik, lila of natuurlijk de kleur der kleuren in de zomer: geel doen het altijd goed.

Rol dat vloerkleed maar op

Ook een vloerkleed is typisch een item waarmee je de warmte op de winterdag in huis haalt. Maar in de zomer is zo’n warm kleed eigenlijk helemaal niet altijd even prettig. Met 30 graden op de thermometer zit je niet echt op warme voetjes te wachten, toch? Rol ‘em daarom even een aantal maanden op en leg hem bij die plaids en kussens op zolder. Natuurlijk kun je wel een luchtig kleed neerleggen, zoals bijvoorbeeld een jute vloerkleed. Jute is niet alleen lekker koel aan de voeten, maar is ook zomers om te zien! Dit geldt voor zowel buiten als binnen.

pexels element digital 1125136

Verlichting

Hoewel we verlichting in de zomer een stuk minder vaak aan hebben staan dan in de winter, is het natuurlijk wel prettig dat je ook nádat de zon onder is gegaan ’s avonds laat nog een boek kan lezen. Gelukkig kun je ook met verlichting een zomerse vibe in huis halen. Je ziet tegenwoordig veel trendy verlichting met een zomerse touch, zoals in de vorm van een palmboom of aap. Hoewel je de basisverlichting waarschijnlijk laat zoals het is, kun je met een leuke tafel- of vloerlamp met een knipoog de show stelen en het interieur net een wat meer zomerse  vibe geven!

pexels maria orlova 4947283

Wanddecoratie

En dan heb je natuurlijk wanddecoratie; als je het ons vraagt dé manier om een zomerse sfeer in huis te creëren. Met wanddecoratie kun je veel kanten op als het gaat om een zomers gevoel. Qua vorm, print én kleurgebruik. Ben jij weg van de natuur? Ga dan voor een print met bijvoorbeeld siergrassen en je waant je op het strand. Geeft lekker varen op een mooi meer jou het ultieme zomergevoel? Ga dan voor muurcirkel A Lake with a View. Hoeft het van jou niet zo avontuurlijk? Ook met een wat abstractere print kun je een zomerse vibe creëren. Zorg ervoor dat je in de kleuren van de zomer blijft, zoals beige, paars, groen, geel of roze en jouw huis krijgt binnen een mum van tijd dat felbegeerde zomerse tintje.

Boat lake huiskamer web rond