Zo verwerk je ronde vormen voor een warm geheel | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Zo verwerk je ronde vormen voor een warm geheel

Het is je vast niet ontgaan: ronde vormen zijn het helemaal en daarmee is het de grootste woontrend van het afgelopen jaar geweest. En nog steeds we lijken er maar geen genoeg van te krijgen. We trekken die trend maar wat graag door naar 2022. En dat is niet gek ook, want wist je dat er een hele theorie achter deze megatrend zit? Het doorbreekt rechte en strakke lijnen in niet alleen ons interieur, maar ook de rest van ons leven. Zo hebben we na de gekke afgelopen twee jaar allemaal behoefte aan warme; iets waarmee je met ronde vormen gebakken zit.

Een warm interieur, dat klinkt als muziek in onze oren. Maar allemaal leuk en aardig: hoe pas je die ronde vormen nou daadwerkelijk toe in je interieur? Wij zetten 5 tips voor je op een rijtje, waarmee je ronde vormen in zet voor een warm geheel in huis.

SlagBijTerheijde Huiskamer web rond

Ronde accessoires zijn het sleutelwoord

Accessoires; laten we eerlijk zijn, we kunnen er geen genoeg van krijgen toch? Hoewel we allemaal de leus ‘less is more’ vast kennen en we ons er stiekem heel goed bewust van zijn, is en blijft het lastig om door te lopen bij een mooi, zacht kussen of sjieke vaas. Onder het mom van ‘nog eentje dan’ gooien we ze graag in de achterbak mee naar huis.

Het fijne is dat je de trend in huis kunt halen, zonder een hele grote aankoop te doen. Dus als je er dan toch ‘nog eentje’ in huis wil halen, doe dit dan in de vorm van rond! Een rond sierkussentje, vaas of spiegel bijvoorbeeld. Of ga voor een rond wandrek, die je helemaal zelf in kunt delen naar jouw eigen smaak. Leuk om deze af te wisselen met weer juist rechthoekige vormen bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een ronde klok? The sky is the limit!

minh pham OtXADkUh3 I unsplash

Ronde wanddecoratie

Een lange, kale wand opleuken met mooie wanddecoratie is natuurlijk altijd een goed idee. Al helemaal als het een ronde is. Het doorbreekt de lange muur en maakt het net wat spannender, dan wanneer je voor een rechthoekige gaat. Laat in de wanddecoratie wat kleuren van de ruimte terugkomen voor een mooi geheel en jouw warme look is af.

Eagle Slaapkamer Rond

Rond vloerkleed

Waar de meesten voor een rechthoekig vloerkleed gaan, geeft deze trend dé gelegenheid om voor een origineel en trendy vloedkleed te gaan. De ronde vorm staat uitnodigend en geeft de warmte waar je naar op zoek bent in huis. In de woonkamer, kinderkamer of slaapkamer; met een rond vloerkleed ben je helemaal on-trend!

Ook kun je met een rond vloerkleed de andere ronde vormen mooi benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan ronde bijzettafeltjes, wat zorgt voor een mooie symmetrie.

pexels лена силантьева 10964016

Ronde eettafel

Net als bij een rond vloerkleed, is een ronde eettafel weer net even wat anders in huis. Stap daarom eens af van het rechthoekige dineren in huis en ga voor een ronde eettafel! Het is niet alleen stijlvol, maar ook handig. Een ronde eettafel heeft – het zal je niet verbazen – geen scherpe hoeken en staat daarom mooi in een wat kleinere ruimte. Ook is het tafelen veel gezelliger, je kunt immers iedereen aan tafel goed aankijken en zit met dezelfde afstand bij elkaar vandaan.

Om de trend helemaal door te voeren ga je voor matchende eettafelstoelen. Denk hierbij aan een ronde zitting, rug- of armleuning. Hiermee maak je de look helemaal compleet!

pexels maria orlova 4946768