Zo maak je je interieur in een handomdraai lenteproof | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Zo maak je je interieur in een handomdraai lenteproof

Het zonnetje laat zich weer wat vaker zien, de krokussen duiken her en der weer uit de grond en het is beetje bij beetje wat langer licht. We kunnen er niet meer omheen; de lente is in aantocht. En we zijn hier natuurlijk maar wat blij mee! We kunnen het terras weer op, steken de handen weer uit de mouwen in de tuin en ook kunnen we natuurlijk niet wachten op de lange zomeravonden borrelen met familie of vrienden. Maar voor het zover is, moet niet alleen de tuin, maar ook het huis weer lenteproof gemaakt worden. In deze blog geven wij je een aantal tips waarmee ook jij je interieur in een handomdraai lenteproof maakt.

pexels karolina grabowska 4210807

Grote voorjaarsschoonmaak

First things first: verricht een flinke voorjaarsschoonmaak. Het idee is in eerste instantie misschien niet zo heel aantrekkelijk, maar het resultaat mag er altijd dubbel en dwars wezen. Even alles van zijn plaats en opnieuw een plekje geven… En grote kans dat je meteen inspiratie op doet om je interieur een om te gooien. Neem de keuken, badkamer en woonkamer even lekker onder handen om je huis klaar te maken voor de lente. En denk ook eens aan het reinigen van je vloerkleed en gordijnen.

Abstract 4 Huiskamer web

Voeg (pastel)kleuren toe

De komst van de lente vraagt om een sprankje kleur. Dit kun je op verschillende manieren doen. Vervang je kussens op de bank met ‘zware’ stoffen, zoals velvet bijvoorbeeld, eens voor kussens in lichte stoffen, zoals linnen, maar dan in lichte kleuren. Een makkelijke én budgetproof manier! Een iets minder voordelige, maar nét zo’n effectieve manier is het toevoegen van kleur in je interieur door een opvallend kunstwerk. Een kleine aanpassing met een groots effect!

Abstract 3 Huiskamer web

Fleur de ruimte op en haal de natuur naar binnen

Haal de lente letterlijk in huis door elementen van buiten naar binnen te halen. Dit kan door planten neer te zetten (hallo hoog zuurstofgehalte), maar ook door bloemen uit de tuin in een gezellig vaasje op tafel te zetten. Zorg ervoor dat het op een centrale plek in de ruimte komt te staan en je ruimte heeft een opfrisser van een jewelste. Ook is het ophangen van mooie wanddecoratie met een krachtige natuurprint een mooie optie.

Forest Staand Vierkant Keuken

Less is more

De preuk ‘less is more’ is nergens toepasselijker dan bij de komst van de lente. Zorg dan ook voor zo min mogelijk extra decoratie in de lente. Waar je in de winter helemaal los mag gaan met plaids, kaarsen en fluffy kussens, mogen deze in de lente weer (grotendeels) naar zolder. Ga voor minimalisme en houd de ruimte zo open en licht mogelijk. Tip: laat zoveel mogelijk licht naar binnen en gooi de gordijnen en raambekleding lekker open. De dagen worden immers weer wat langer, dus het in huis halen van zoveel mogelijk daglicht is ook weer makkelijker!

Flowers blue Blur huiskamer web

Zorg voor een frisse geur

Hoe heerlijk die kruidige wintergeuren met vleugen anijs en kaneel ook mogen zijn, de lente vraagt toch echt om een andere vibe in huis. Denk hierbij aan frisse, zoete en heldere geuren zoals bloemgeuren. Dit kun je doen door geurkaarsen of -stokjes neer te zetten, maar ook een diffuser verricht hierbij wonderen. Dit zorgt direct voor een betere luchtvochtigheid. Nog leuker is om een roomspray zelf te maken. Stop jouw favoriete bloemen of kruiden in een waterspuit, vul het aan met water en alcohol en de klus is geklaard. Let erop dat de verhouding tussen het water en de alcohol 50/50 is. Kind kan de was doen, toch?

pexels alesia kozik 7795656