Zo creëer je sfeer met wanddecoratie | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Zo creëer je sfeer met wanddecoratie

Je kent het vast wel; je loopt een prachtige ruimte binnen die met veel zorg en liefde gestyled is… Een goede kleurbalans, stijlvolle meubels, maar tóch mist er wat. Sfeer. Een toverwoord wat soms moeilijk te behalen valt, maar wat naar onze mening het belangrijkste ingrediënt is, om je helemaal thuis te kunnen voelen. Dit kun je vaak ‘eenvoudig’ creëren door kaarsen, sierkussens en diverse kleuren en materialen met elkaar te mixen. Maar wat daarbij niet mag ontbreken is wanddecoratie. Een ruimte kan namelijk nog zo mooi ingericht zijn, maar van een lege muur raak je niet bepaald geïnspireerd.

GoldenHair huiskamer web

Kleur

Besteed allereerst aandacht aan de kleur van de wanddecoratie. Dit kan al beginnen bij alleen het aanbrengen van een linkje verf. Let erop dat je kiest voor wat jíj mooi vindt. Heb je graag wanddecoratie dat eruit springt met kleur? Ga dan voor een wat rustigere ondergrond en een kleurrijk schilderij bijvoorbeeld. Heb je liever iets wat meer bedekt is? Ga dan voor het welbekende ‘ton sur ton’ effect, ofwel kleur op kleur. Kies hierbij voor een mooi kader, waardoor het alsnog uitspringt, maar niet storend is. Zorg er altijd voor dat het past bij de rest van het interieur, waardoor het een mooi geheel blijft.

Abstract6 Huiskamer web

Materialen

Je zal er misschien niet in eerste instantie aan denken, maar materialen zijn heel bepalend voor de sfeer in het huis. Ben jij bijvoorbeeld weg van ‘harde’ materialen als beton of metaal, dan kun je dit uiteraard veel verwerken in het interieur. Maar let erop dat je harde materialen afwisselt met wat zachtere materialen en vice versa. Ook in wanddecoratie is dit een belangrijk onderdeel. Ben je bijvoorbeeld fan van wanddecoratie van acrylglas of de tegenwoordig razendpopulaire 3D artworks? Zorg dan voor voldoende zachte materialen in de ruimte eromheen, zoals wol en velours voor een fijne sfeer in huis.

Vorm

Tegenwoordig is wanddecoratie in veel verschillende vormen te krijgen – met organische, ronde vormen als trend van 2022. Vind je het lastig te bepalen welke vorm jouw wanddecoratie mag zijn? Kijk hierbij eerst naar de ruimte waarin je ‘m wil ophangen. Heb jij bijvoorbeeld een hoekbank eronder staan met een rechthoekig kleed? Dan is wanddecoratie met een ronde vorm perfect. Voorkom dat je teveel van één vorm in de ruimte hebt staan en wissel het met elkaar af voor een speelse sfeer.

Eagle Slaapkamer Rond

Welke wanddecoratie past bij jouw interieur?

Nu je een wat beter beeld hebt gekregen op basis van de vorm, kleur en materiaal van je wanddecoratie, is het tijd om concreet te gaan bepalen wat jij mooi vindt. De keuze is reuze als het gaat om wanddecoratie. Je kunt gaan voor een kunstwerk die jou aanspreekt, een foto (in de vorm van de populaire gallery wall) waar jij veel waarde aan hecht, spiegel in een organische vorm of decoratieve muurstickers. Ga hierbij voor wat er in de ruimte eromheen past. Gaat het om een lange wand bijvoorbeeld, ga dan voor iets groots. Heb je liever een iets speelsere sfeer? Wissel dan het een met het ander af! Houd het persoonlijk en ga voor wat jíj het mooist vindt. Eerder schreven wij een blog met tips over het combineren van verschillende wanddecoratie en schilderijen. Om deze te lezen ga je naar de blogpagina.

Menagerie huiskamer rond

Schilderijen en kunst

Ligt jouw hart bij het ophangen van schilderijen en kunst? We get you. Bij KekAanJeMuur hebben wij voor ieder wat wils in onze collectie. Voor wie de natuur graag in huist haalt, hebben wij mooie natuurprints, maar ook voor de echte avonturier hebben wij van alles in petto, zoals de mooie foto hieronder van de hoofdstad van Spanje. Voor een rustige eyecatcher neem je een kijkje bij de zwart-wit of abstracte wanddecoratie. Waar je ook voor kiest; bij KekAanJeMuur is sfeer gegarandeerd!

Madrid huiskamer web