Verschillende materialen wanddecoratie: welke kies jij? | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Verschillende materialen wanddecoratie: welke kies jij?

Ben jij verliefd geworden op één van onze prachtige kunstwerken of wil je graag je eigen foto aan de muur ophangen? Wij zeggen doen! Mooie wanddecoratie ophangen aan de muur kan net de kers op de taart zijn, mits je het juiste ontwerp én uit de verschillende materialen wanddecoratie de juiste kiest. En dat laatste is soms moeilijk te bepalen vanaf je beeldscherm thuis. En dat snappen wij! Daarom helpen wij je uit de brand en hebben wij welke materialen wij aanbieden voor je op een rijtje gezet, ínclusief de montage-instructies!

Eagle Slaapkamer Rond

Wanddecoratie acrylglas

Breng je interieur tot leven met acrylglas! Wanddecoratie in de vorm van acrylglas is één van de meest gekozen materialen als het gaat om verschillende materialen wanddecoratie en het is daarmee echt een blijvertje. Het staat niet alleen bekend om zijn scherpe kleuren – waardoor de details van de print er prachtig uit springen, ook is de beeldkwaliteit waanzinnig en geeft het een mooie glans! Daarbij beschermt het glas de print tegen verkleuring, krassen en vuil. Duurzame wanddecoratie gegarandeerd dus!

Wanddecoratie met het materiaal acrylglas past perfect thuis in een modern of strak interieur. Hoe je hem monteert? Wanddecoratie op acrylglas wordt altijd opgehangen met RVS afstandhouders – voor rechthoekige afbeeldingen – of RVS Zijgrip afstandhouders – voor ronde afbeeldingen. Wanneer je kiest voor een rechthoekige afbeelding, dan wordt de plaat met vier boorgaten in de hoeken van de plaat geleverd. Let erop dat de plaat niet beschadigt wanneer je hem aandraait. Met de RVS afstandhouders of de RVS zijgrip afstandhouders bevestig je het paneel op een afstand van 13/15 mm aan de muur. Het paneel komt los van de wand, waardoor het lijkt alsof jouw artwork zweeft. Superchique, toch?!

Verschillende materialen wanddecoratie (acrylglas)

Wanddecoratie Dibond/Brushed Dibond

Wanddecoratie van Dibond; mocht je je afvragen wat dit is (iets wat wij heel goed snappen), wij leggen het je graag uit. Dibond of Brushed Dibond is een luxe geborsteld alluminium plaatmateriaal. Dit materiaal heeft niet alleen een prachtig luxe uitstraling, ook is het geschikt voor binnen- en buitengebruik én is hij licht in gewicht!

Een afbeelding op Dibond/Brushed Dibond wordt altijd opgehangen met een ophangplaat, afhankelijk van de grote en het gewicht worden er een juiste ophangplaat voor je meegeleverd. De ophangplaat is zelfklevend en kan aan de achterzijde van het Dibond/Brushed Dibond gemonteerd worden. De dikte van de ophangplaat is 1mm en er wordt standaard een plug, schroef, muurhaak en 2x een 5mm afstandhouder meegeleverd.

Verschillende materialen wanddecoratie (Dibond)

Wanddecoratie textiel in frame

Met wanddecoratie in de vorm van textiel in frame heb je nét weer even wat anders aan de muur hangen. Een echte blikvanger! Daarbij zijn de prints vaak scherper en kleurrijker dan traditioneel canvas. Het is ook geschikt voor wat grotere prints én zijn bevorderend voor de akoestiek in huis. Win-win, dus!

Ben je benieuwd hoe je wanddecoratie in de vorm van textiel in frame monteert bij jou in huis? Een afbeelding op geprint polyesterdoek (210 grs/m2)  is voorzien van een peesconfectie (dit is een silicone strip) voor het gemakkelijk aanbrengen (en verwisselen!) van het textiel in het frame. Het doek is niet kwetsbaar door de veerkracht van het gespannen doek. Dit is een groot voordeel bij het ophangen in verschillende ruimtes. Een stevig aluminium frame, dat op maat is gemaakt, wordt samen met het doek geleverd. Iets wat voor een stoere touch in je interieur zorgt. Met behulp van de eenvoudige handleiding kun je het frame zelf monteren, wel zo makkelijk! Zodra het frame op de muur is bevestigd, span je het doek in het frame. Kind kan de was doen, toch?

Verschillende materialen wanddecoratie (textiel)

Wanddecoratie acoustic panel

And last but definitely not least: de wanddecoratie in de vorm van een akoestisch paneel. Met als allergrootste voordeel (naast het decoratieve aspect natuurlijk): de bevorderende akoestiek! Akoestiek is in veel huizen, kantoren en eigenlijk iedere ruimte een grote uitdaging. Veel verschillende geluiden uiten zich in problemen en veroorzaken een hinderende galm. Met irritatie, hoofdpijn en concentratieverlies als gevolg. Maar een akoestisch paneel is méér dan dat! Een akoestisch doek met geluidabsorberende panelen is een waanzinnig mooie blikvanger en ideale geluidsdemping ineen.

Hebben wij je enthousiast gemaakt? Dan is het tijd om ‘m op te hangen! Het akoestisch paneel wordt geleverd in een aluminium frame, welke voor jou al in elkaar gezet is. Wel zo fijn! Naast het paneel en het frame wordt ook het ophangsysteem meegeleverd. Het akoestische paneel komt door een ophangplaat een stukje van de wand af te hangen, waardoor je extra demping krijgt door de luchtspouw.

Verschillende materialen wanddecoratie (acoustic panel)

Ben jij opzoek naar verschillende materialen wanddecoratie ben je bij ons aan het goede adres. Wij bieden verschillende materialen wanddecoratie voor al onze wanddecoraties. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek welke soort verschillende materialen wanddecoratie jij bij ons kunt bestellen.