Vakantieheimwee? Zo behoud je het vakantiegevoel wat langer in huis | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Vakantieheimwee? Zo behoud je het vakantiegevoel wat langer in huis

Ben jij gezegend met een heerlijke vakantie, maar is hij helaas alweer achter de rug? Teruggaan naar het gewone leven kan nogal een wat onbestemd gevoel geven. De berg (vakantie)was die zich weer opstapelt, lange kantoordagen op werk voor de boeg en de welbekende terugkerende vraag: ‘wat eten we vanavond?’ Het leven op vakantie was vast een stuk onbezorgder en relaxter. Niet gek dat de vakantieheimwee opspeelt. In deze blog pakken wij dat gevoel met beide handen aan. Je terughalen naar je favo-vakantieland kunnen we (helaas) niet, maar je tips geven over hoe je het gevoel wat langer vasthoudt wél. Zo behoud je het vakantiegevoel wat langer in huis!

Kies een lichte basis met een zomers kleurtje

Op vakantie lijkt er geen eind aan de dagen te komen – in de positieve zin uiteraard. Luieren op het strand, leuke activiteiten doen en dan had je nog een heerlijke avond in het vooruitschiet waarin niets moest en alles mocht. Houd dit gevoel vast en geniet net zo van die lange dagen door zo lang mogelijk licht binnen te laten. Dit doe je door een lichte basis in je interieur te kiezen, zoals wit of beige. Kies daarbij een zomers kleurtje, zoals lila, olijfgroen of zachtroze; kleuren die hand in hand gaan met de zomer.

pexels cats coming 707581

Zorg voor een hotelgevoel in de slaapkamer

Grote kans dat je minimaal één van je kostbare vakantienachten hebt doorgebracht in een hotel. En dat was vast geen straf! Een hotelbed slaapt immers altijd net even wat lekkerder dan thuis. Ze ruiken namelijk vaak heerlijk fris en zijn lekker zacht. Daarnaast is de kamer spic en span opgeruimd en schoon. Kind kan de was doen door dit thuis toe te passen! Ruim de kamer dagelijks op (want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, toch?) en zorg voor een fris bedje om ’s avonds in te duiken. Geen tijd – of zin, dat snappen we – om ‘m te wassen? Spray je beddengoed dan in met een speciale linnenspray.

pexels andrea davis 2873951

Tropische planten

Het neerzetten van onze groene vrienden: kleine moeite, groot gebaar. Het liefst tropische planten, zoals een grote bananenplant, cactus of palmplant. Of als je iets minder ruimte hebt zijn kleine vetplantjes of de Bromelia ook een goede optie. Hiermee haal je niet alleen instant de tropische vakantie vibe terug in je dagelijkse leven, ze hebben ook nog eens een luchtzuiverende werking. Win-win, dus. Zet ze in een grote terracottakleurige pot en je waant je weer terug in de Mediterrane sferen.

magali merzougui GubyE68fiSE unsplash

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Wie de wereld heeft rondgereisd, weet dat er wereldwijd veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen in het interieur. En dat is niet gek: met natuurlijke materialen zoals bamboe, rotan en webbing heb je in een mum van tijd een bohemien sfeertje in huis. Wist je dat (de meeste) natuurlijke materialen ook uit het buitenland afkomstig zijn? Neem bijvoorbeeld het ranzendpopulaire rotan, een van de grootste interieurtrends van dit moment. Dit is een liaansoort uit de subtropen. Ga voor een lamp, spiegel of stoel met dit materiaal en de vakantiesfeer is back on track!

pexels selenic moon 3767442

Wegdromen in een lazy hangmat

Wegdromen over de heerlijke vakantie die achter de rug is vanuit een hangmat, er is niet veel lekkerders dan dat. Alsof je nog heerlijk laid-back in je hangmatje op vakantie ligt. Als de mogelijkheid daar is, is er geen betere manier om je vakantiegevoel vast te houden dan het ophangen van een hangmat. Mocht hier geen ruimte of ophangsysteem voor zijn, is een schommelstoel of hangstoel heerlijk alternatief!

pexels asad photo maldives 1450372

Kies wanddecoratie die het vakantiegevoel bij jou aanwakkert                                                                                            

En last but not least: zorg voor wanddecoratie aan de muur die jou iedere keer dat je langs loopt, dat heerlijke vakantiegevoel geeft. Dit kan natuurlijk een dierbare vakantiefoto zijn, maar het kan ook wat anders zijn dat dit gevoel bij jou aanwakkert. Een mooie natuurprint van een dromerig bos, een print van de bruisende stad Madrid of een sluipende luipaard bijvoorbeeld. Bij KekAanJeMuur ben je aan het juiste adres.