Trend spotted: Scandinavische woonstijl | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Trend spotted: Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is een stijl die bij velen geliefd is. Lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen: een Scandinavisch interieur is een oase van rust en is juist daarom zo populair. Het is de perfecte woonstijl om het huis groter te laten lijken. De spreuk less is more is het toverwoord voor deze woonstijlhet draait allemaal om de kunst van het weglaten. In deze blog geven wij je tips waarmee ook jij de woontrend Scandinavian nature in een handomdraai bij jou thuis kunt toepassen.

Scandinavische woonstijl

Waar komt de trend vandaan?

Naast (veel!) natuurlijk licht, multifunctionaliteit en minimalisme, is het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren een belangrijk kenmerk van een Scandinavisch interieur. Hoe de Scandinavische woonstijl nature interieurtrend tot stand gekomen is, is daarom niet moeilijk te verklaren. Scandinavië ademt immers natuur! Hiken, kamperen en vissen: Scandinaviërs zijn dol op bewegen in de frisse buitenlucht. Niet gek, want ‘s winters is het erg lang donker en moeten de zij veel tijd binnenshuis spenderen. En dus halen ze de natuur naar binnen!

Scandinavische woonstijl

De kleuren kiezen

Omdat de zon bij onze Noorderburen vroeg ondergaat, is licht in huis erg belangrijk. De basis van een Scandinavische woonstijl is daarom vaak wit met zwarte en grijze accenten. Zorg ook qua kleurgebruik voor eenvoud en kies een lichte basiskleur met hooguit één of twee accentkleuren. Toch kleur in huis? Ga dan voor frisse pasteltinten in bijvoorbeeld groen, roze of blauw.

Scandinavische woonstijl

Naturel materiaalgebruik

Zoals beschreven kies je bij de Scandinavian nature trend voor een ‘eenvoudig’ en clean kleurenpalet. En waar je zou denken dat dit een kille, ongezellige sfeer geeft, is dit in een Scandinavisch interieur juist het tegenovergestelde. Bij de Scandi woonstijl voeg je de warmte toe met natuurlijke en pure materialen. Maak gebruik van riet, hout, jute, rotan of webbing en go back to basic. Deze materialen geven niet alleen bak met warmte in huis, ze zijn (meestal) ook nog eens superduurzaam. Ook fijn voor Moeder Natuur, dus! Wil jij er 100% zeker van zijn dat jouw hout geen kwaad doet aan het milieu? Kies dan voor FSC gecertificeerd hout. Ook wol en katoen zijn meer dan welkom in een Scandinavisch interieur en zorgen voor die felbegeerde warmte.

Scandinavische wanddecoratie

Meubels met een touch of Scandi

Wat een Scandinavisch interieur precies inhoudt staat nu hopelijk helder op je netvlies. Maar hoe pas je dit toe in het interieur wat betreft de meubels? We’ve got your back. Wanneer je de Scandinavische woonstijl doorvertaalt naar meubels, uit zich dat in een sfeervolle combinatie van elegante, strakke meubels. Zoals bijvoorbeeld een dressoir met een lichteiken body, ranke pootjes en hier en daar details van natuurlijke materialen zoals riet of webbing. Daarnaast doen designitems het vrijwel altijd goed in een Scandi interieur, zolang de warmte, rust en eenvoud maar goed terug te zien is! De strakke lijnen en minimalistische vormgeving is key.

Scandinavische woonstijl

Scandinavische wanddecoratie

Natuurlijk mag mooie, minimalistische wanddecoratie niet ontbreken in een Scandinavische woonstijl. Wanddecoratie met een mooie print van de natuur is dé uitgelezen manier om dit te doen. Maar ook zie je vaak zwart-wit fotografie in een Scandinavisch interieur terugkomen. Bij KekAanJeMuur ben je voor beide mogelijkheden aan het goede adres.  Stijlvol en strak acrylglas is het materiaal wat het best tot zijn recht komt in een Scandinavisch interieur.

Scandinavische woonstijl