Ronde wandcirkels: dé woontrend van dit moment | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Ronde wandcirkels: dé woontrend van dit moment

Rond is hot! Ronde vormen, aaibare stoffen en natuurlijke materialen; deze drie woontrends staan garant voor een knus en stijlvol interieur. Vandaag staan wij even stil bij de eerste woontrend: ronde vormen, welke wat ons betreft een blijvertje is. Ronde vormen doorbreken de harde, rechte lijnen in je interieur, geven je inrichting een speels karakter en zorgen voor, jawel: warmte! Iets wat we allemaal willen creëren in ons interieur, maar wat soms moeilijk te behalen is. Wil je meer weten over waarom ronde vormen dé woontrend van dit jaar is en hoe je hem eenvoudig thuis kunt toepassen? Lees dan snel verder.

Muurcirkels een nieuw woontrend

De big why

Ronde vormen: wat maakt het dat deze organische vormen dé woontrend van 2021 is? Wij leggen het je graag uit, hier zit namelijk een aantal verrassend leuke theorieën achter.

Vrouwelijkheid

Je kunt je afvragen of het een feit of fabel is, maar ronde en organische vormen brengen met hun zachte lijnen meer vrouwelijkheid in het interieur en creëren een warme en uitnodigende sfeer. En laten wij vrouwen nou net zo goed zijn in het toevoegen van gezellige warmte, geborgen knusheid en een tint karakter!

Door de toegenomen wereldwijde onzekerheid en verharding van de maatschappij hebben wij de afgelopen eeuw geleefd in een tijdperk van minimalistische interieurs met rechte, strakke lijnen en harde materialen. Daarom hebben wij nu behoefte aan een interieur met geborgenheid en comfort. Een bubbel waarin wij ons kunnen terugtrekken na een lange dag hard gewerkt te hebben!

Drie keer raden hoe zich dat uit in ons interieur: zachte lijnen, aaibare materialen en… ronde vormen! Vergis je niet, strakke lijnen en vormen zijn nog lang niet passé. Je kunt ze juist ontzettend goed met elkaar combineren voor een speelse twist!

Natuurlijke habitat

Wij zijn massaal weg van de woontrend en dat komt niet alleen door de geborgenheid, warmte en het comfort. Er is nog een specifieke en niet geheel onbelangrijke reden. Namelijk het feit dat ronde, organische vormen afkomstig zijn uit de natuur. Ons brein associeert de natuur met positieve gevoelens; iets waar wij allemaal wel aan toe zijn na het afgelopen jaar. Net als kleuren hebben vormen direct invloed op onze gemoedstand. In een interieur waar alles rechthoekig en opgeruimd is, krijg je eerder een dreigend en streng gevoel. In een interieur waar juist veel ronde vormen zijn, ontstaan er juist weer vriendelijke emoties.

Ruimtelijkheid

Last but not least: ronde vormen zijn onwijs ruimtebesparend! Ben je na de vorige redenen nog niet helemaal overtuigd en heb je nog een laatste zetje nodig om je over de drempel te tillen? Dan hebben wij nog een laatste, onwijs praktische tip voor je: ronde vormen ogen ruimtelijk en zijn daarom ideaal voor een huis dat wat kleiner is.

muurcirkel schilderij

Hoe nu verder?

Ruimtelijkheid, warmte, comfort en geborgenheid; wie wil dit nou niet? Ronde vormen zijn helemaal hot and happening en jij kunt dus niet achter blijven op deze woontrend. Vraag jij je af hoe je deze woontrend makkelijk en zonder al te veel poespas kunt toepassen in je interieur? Easy! De woontrend ronde vormen kun je op ontelbaar veel manieren toepassen in je interieur en dat maakt hem ook zo leuk! Wij geven je een aantal manieren om je op weg te helpen, waardoor jij helemaal up to date blijft met de ronde vormen in je interieur.

De lucht in

De lucht ingaan met ronde vormen is de ideale manier om de woontrend toe te passen, als je het ons vraagt. Een stukje kunst aan de muur is nooit verkeerd en al helemaal niet als je daarmee warmte en geborgenheid creëert, toch? Zo kun je flink losgaan met verschillende posters, lijsten, wandkleden én: kunstwerken aan de muur! En that’s where we come in. Denk aan verschillende prints met ronde vormen, of take it to the next level en durf eens een wandcirkel aan de muur op te hangen. Ook dit is een woontrend die je in menig interieur in Nederland voorbij ziet komen en wij zijn maar wat fan! Ronde wanddecoratie past in ieder interieur en zijn ontzettend sfeervol. Ze zijn daarbij onwijs leuk om met andere muurcirkels te combineren, dus mix & match er lekker op los in verschillende kleuren, prints en formaten. Zorg er daarentegen wel voor dat je het rustig genoeg houdt, zodat het geen bonte bedoening wordt. Hebben wij je enthousiast gemaakt? Neem dan ‘ns een kijkje bij onze wandcirkels!

GoldenHair huiskamer web rond

Op de vloer & om én aan te zitten

Ten slotte zijn er nog een aantal andere creatieve manieren om rond terug te laten komen in je interieur. Denk aan ronde vazen, spiegels, vloerkleden, wandrekken, bijzettafels; de keuze is absoluut reuze. Wil jij de woontrend nog grootser aanpakken in bijvoorbeeld de eetkamer, ga dan voor eetkamerstoelen met ronde, organische vormen of ga voor een eettafel in de vorm van ovaal of rond!

De nieuwste woontrends