Haal de natuur in huis: zo laat je binnen en buiten in elkaar overlopen | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Haal de natuur in huis: zo laat je binnen en buiten in elkaar overlopen

Het is weer volop herfst: het is weer vroeg donker, het kwik daalt en de grond kleurt langzaam maar zeker oranje en geel door de los fladderende bladeren van de bomen. Voor sommigen is dit een van de minst leuke periodes van het jaar, voor anderen is het de hemel op aarde. Veel van ons interieurliefhebbers vallen onder de laatste categorie, want: het is weer tijd om je huis gezellig te maken! Knusse kussens, warme plaids en wollige vloerkleden om de voetjes warm te houden. Niks mis mee, toch? Kortom, haal de natuur in huis.

Maar naast dat het heerlijk is om ’s winters op de ploffen en onder een dekentje te kruipen met een kop thee, missen we vaak wel de nodige energie die wij van Moeder Natuur krijgen. Het is dan ook essentieel om regelmatig een frisse neus te halen en je hersens wat meer zuurstof te geven. Maar niet alleen wijzelf, maar ook ons interieur snakt soms naar wat frisheid. Tijd om de natuur in huis te halen en buiten en binnen naadloos in elkaar over te laten lopen, dus! Dit is echter soms makkelijker gezegd dan gedaan en daarom geven wij je vandaag maar liefst vijf tips!

haal de natuur in huis

1. Planten, planten en nog eens planten

Het veelvoudig in huis halen van onze groene vrienden is nooit een slecht idee. Naast het feit dat je hiermee de natuur letterlijk in huis haalt, heeft het nog een tal van voordelen. Het zorgt voor een betere luchtkwaliteit (hallo productiviteit en betere concentratie!), een goede akoestiek, bevordert je mentale gezondheid, vermindert stress én werkt tegen verkoudheid en een verstopte neus – ook wel zo fijn tijdens de herfstmaanden. Geen betere manier om binnen en buiten in elkaar over te laten lopen dan het volstouwen van je huis met planten, dus!

pexels olya kobruseva 8210482

2. Wanddecoratie met natuurlijke prints

Ben je niet zo van het groen letterlijk in huis halen, maar kijk je er wel graag naar? Ga dan eens voor mooie wanddecoratie met natuurlijke prints aan de muur. The sky is the limit hierbij. Denk bijvoorbeeld aan een mooie foto van een bos waar je uren bij weg kunt dromen, een elegante bloem voor een subtiele touch in je interieur óf ga voor een print van de zee of rivier voor een weelderige sfeer! Een strand, schelp, palmbomen of de Route 66 in Amerika… Opties genoeg, zoals je ziet. zo haal de natuur in huis.

Desert Route66 vierkant huiskamer

3. Behang – alles behalve oubollig

Wie dacht dat behang ouderwets is, heeft het goed mis. Het heeft wel eens een ietwat stoffig imago gehad, maar blaas het stof er maar weer vanaf: behang in huis is namelijk hip, hot and happening! Niet alleen voor in de kinderkamer, ook in de slaapkamer, woonkamer en zelfs in het kleinste kamertje is het booming. Natuurlijke murals en natuurbehang maken van je huis een natuurlijk paradijs en werken als een magneet; een muur die voorzien is van natuurlijk behang is meteen de blikvanger van je interieur! Ook leuk om overigens te combineren met matching wanddecoratie. Ook op deze manier haal de natuur in huis.

pexels max vakhtbovych 7533932

4. Into the wild, haal de natuur in huis.

Wat ook een mooie manier van de natuur in huis te halen is, is het in huis halen van dieren. Dit kun je leuk doen met bijvoorbeeld een (nep) dierenvachtje op de stoel, gewei aan de muur of een dierenprint op de kussens of in het behang. Of wat dacht je van een mooie print van een dier aan de muur? Een stoere olifant, leeuw of havik zal een prachtige blikvanger in huis zijn en hoe dan ook de show stelen!

Leeuw voraanzicht Huiskamer web

5. Natuurlijke materialen

And last, but definitely not least: het gebruiken van natuurlijke materialen. Dit kan in van alles gebruikt worden: de accessoires, meubels en ook aan de muur – denk aan de prachtige, stijlvolle houtpanelen die je tegenwoordig veel terugziet.

Forest Staand Rond Keuken

Om het prettig voor zowel je interieur én het milieu te houden, ga je voor materialen zoals en bamboe. Het heeft dezelfde sfeer en uitstraling als hout, maar er hoeft geen boom voor gekapt te worden. Win-win, dus!

pexels maksim goncharenok 4352247