Dieren in je interieur: dé interieurtrend van komend jaar | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Dieren in je interieur: dé interieurtrend van komend jaar

Into the wild: dieren zijn terug in het interieur! Een gouden lampje in de vorm van een aap,  een reiger als salontafelvoet en een panter verwerkt in een kaarsenstandaard: een gezellige beestenboel! De dieren in je interieur zijn een blijvende trend en gaan we ook volgend jaar weer omarmen. Niet alleen bij de woonaccessoires of als behangetje aan de muur zijn ze razendpopulair, maar dieren in kunstvorm is ook helemaal terug van weggeweest! In deze blog geven wij inspiratie om de dierentrend ook aan jouw muur terug te laten komen.

Dieren in je interieur: waarom zijn we er massaal zo weg van? Van panter- en zebraprint in de modewereld tot op het behang in ons huis en in mooie print aan de muur. We lijken er geen genoeg van te krijgen en dieren zijn dan ook niet meer weg te denken in het hedendaagse interieur. Maar hoe komt dit zo? Deze trend is eenvoudig te verklaren. Wanneer we dieren in ons interieur halen, haal je de natuur naar je eigen leefruimte. En dit is niet alleen doordat dit in onze aard zit, maar ook doordat je er rust en ruimte mee creëert – iets waar niemand van wegkijkt, toch? Maar hiernaast zorgt het ook voor een speels en spannend effect in huis. Pas het subtiel toe in huis en het gaat nooit vervelend!

Wanddecoratie leeuw

De leeuw: de koning van alle dieren én jouw interieur ;)! De leeuw aan de muur is misschien wel een van de meest voorkomende dieren die je terug ziet in wanddecoratie. En dat is helemaal niet gek: het is een prachtige krachtpatser welke jouw interieur een stoere boost van een jewelste geeft. Helemaal in zwart-wit is hij tegenwoordig erg gewild en op ieder materiaal komt hij helemaal tot zijn recht.

De dieren in je interieur - leeuw

Wanddecoratie aap

Waar je de aap voorheen veel zag in baby- en kinderkamers, zien we hem nu ook steeds meer terug in de rest van het huis. Hoe dit komt? De aap lijkt het meest van alle dieren op de mens en daarom voelen wij een sterke verwantschap met ‘m! Door de natuurlijke kleuren van het dier staat ‘ie prachtig in een interieur met een naturel kleurenpalet. Een unieke blikvanger die zal zorgen voor een originele knipoog in jouw interieur!

Wanddecoratie vogel

Bij een urban jungle interieur staan planten en vogels centraal en ook hiermee haal je de natuur in huis. Vogels aan de muur zijn hip, hot and happening en zorgen voor een vrij gevoel. Wanddecoratie met een vogel past in ieder interieur: strak, modern, Scandinavisch of juist klassiek. Of ga eens voor een flamingo, adelaar of de ooienvaar – hij zal hoe dan ook de aandacht van jouw gasten trekken.

De dieren in je interieur - flamingo

Wanddecoratie olifant

De olifant is een prachtig dier! Ondanks zijn fysieke kracht, immense grootte en wijze uitstraling heeft het beest een zachtaardig imago. En vanwege precies deze redelijk ongewone combinatie is het dier zo populair bij ons interieurliefhebbers!

De dieren in je interieur - olifant

Wanddecoratie neushoorn

De neushoorn in je interieur vind je in allerlei vormen, kleuren en maten en, vanwege zijn lieflijke uitstraling, vaak in kinderkamers terug. Maar hij kan ook onwijs stoer zijn in een woonkamer of boven de eettafel.

De dieren in je interieur - neushoorn

Wanddecoratie zebra

De zebra heeft een waanzinnig mooie print die we al tijden terug zien komen in menig kledingkast van Nederland. Maar hij doet het ook geweldig in je interieur. Een mooie zwart-witte afbeelding van een zebra tegen een zwarte achtergrond verricht wonderen bij jouw kale muur. Het prachtige strepenpatroon zal zonder twijfel een toevoeging aan je interieur zijn!

De dieren in je interieur - zebra