Deze wanddecoratie past perfect bij een Scandinavisch interieur | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Deze wanddecoratie past perfect bij een Scandinavisch interieur

De Scandinavische interieurstijl is misschien wel een van de meest populaire interieurstijlen van Nederland. En ver daarbuiten overigens ook. En dat is niet gek; een Scandinavisch interieur heeft een heerlijke rust over zich en is daarbij stijlvol én knus. Ben jij, net als wij, dol op een Scandinavisch interieur en kun jij er geen genoeg van krijgen? En ben jij op zoek naar wanddecoratie wat goed bij deze stijl past? Wij geven je inspiratie waarmee je die heerlijke, frisse look in huis haalt! Deze wanddecoratie past namelijk perfect bij een Scandinavisch interieur.

De rust van een Scandinavisch interieur

Voordat we ingaan op het leukste onderdeel van een interieur, als je het ons vraagt ;), namelijk de wanddecoratie, is het goed om te begrijpen wat een Scandinavisch interieur precies inhoudt. Het zal je niet verbazen, maar de Scandinavische interieur is met, veel succes, overgewaaid vanuit Scandinavië. Een gebied met lange, donkere winters, waar het interieur zich op heeft aangepast. Doordat het buiten zo lang donker is, worden er binnen juist lichte kleuren gebruikt. Niet alleen wit, maar ook natuurlijke kleuren zoals groen en blauw zijn hier meer dan welkom. Alles om die rust om eenvoud te creëren waarde woonstijl bekend om staat.

pexels thorn yang 154161

Wanddeco met Scandinavische kleuren

Zoals we al zeiden wordt er in een Scandinavisch interieur veel gebruik gemaakt van wit, groen en blauw. Dit zijn dan ook kleuren die we graag zien in Scandinavische wanddecoratie. Posters, schilderijen en andere goodies aan de muur met zachte kleuren zoals bruin, blauw, groen, grijs en vooral veel wit! Ook zwart-wit foto’s doen het goed in een Scandinavisch interieur. Dit zijn kleuren die het heel goed doen met de natuurlijke materialen, die een Scandinavisch interieur vraagt. Denk aan rotan, hout, webbing en riet bijvoorbeeld. Zie jij het serene plaatje al voor je?

Beetle Huiskamer web

Een natuurlijk thema

Wanneer je de Scandinavische interieurstijl in je wanddecoratie terug wil zien, haal je het beste de natuur in huis én aan de muur. Door wanddecoratie met een natuurlijk thema, zoals bossen, dieren of botanische prints aan de muur te hangen, creëer je in een handomdraai een rustige, cleane maar toch gezellige Scandinavische sfeer. Bladeren, planten, struiken, landschappen of bossen; het past allemaal bij het natuurlijke thema van onze noorderburen. Maar ook bergen, zeeën of wolkenprints misstaan niet. Helemaal in combinatie met elkaar in de vorm van een gallery wall heb je een echt statement in jouw Scandinavische interieur!

Forest Staand Vierkant Keuken

Modern en abstract of juist vintage

Zoals we al benoemden doen zwart-wit foto’s het goed in een Scandi-interieur. Deze vorm van fotografie is tijdloost, strak en modern en past vrijwel overal bij. Nieuwgekocht, maar ook vintage fotokunst kan net die extra touch geven aan jouw interieur. Het geeft met haar verhaal een extra dimensie aan jouw kamer. Klinkt goed toch? Ook zie je vaak moderne en abstracte afbeeldingen terug. In combinatie met de natuurlijke materialen zorgt dit juist voor een mooi geheel en een echte eyecatcher.

pexels pixabay 462235

Een assortiment vol

Bij KekAanJeMuur ben je helemaal aan het goede adres voor wanddecoratie die perfect past bij een Scandinavisch interieur. Sfeervolle posters en schilderijen met zwart-witfotografie, landschappen of natuur. Prints met lichte kleuren die perfect passen bij de serene woonstijl! Neem een kijkje in ons ruime assortiment en maak jou Scandinavische interieur compleet.

Boat lake huiskamer web rond