5x meest gemaakte fouten die jouw woonkamer onbewust goedkoper laten ogen | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

5x meest gemaakte fouten die jouw woonkamer onbewust goedkoper laten ogen

Het is de angst van iedere interieurliefhebber: het, vaak onbewust, maken van stylingfouten die jouw woonkamer goedkoper laten ogen. Auch! Waar we zo ons best doen om de woonkamer tot in de puntjes te stylen, door bijvoorbeeld op de hoogte te blijven van alle interieurtrends, wil het soms simpelweg gewoon niet lukken. Niet getreurd! In deze blog vertellen wij je welke fouten dit zijn én hoe je ze oplost, of liever: voorkomt.

Amalfi huiskamer web 3luik

1. Te kleine wanddecoratie

Wanddecoratie is, volgens ons, dé manier om sfeer toe te voegen aan je woonkamer. Een mooie print, poster of kunst aan de muur verricht immers wonderen. Maar wat we regelmatig zien, is dat er te kleine fotolijstjes, prints of posters opgehangen worden. Waar je verwacht dat bij een kleine muur ook wanddecoratie van klein formaat past, is niets minder waar. Sterker nog, wanneer je voor (te) kleine wanddecoratie kiest, werkt dit juist averechts. Wat moet je dan wel doen? Kies voor een print die minimaal tweederde van je bank eronder in beslag neemt. Ga jij liever voor een art wall? Hierbij horen natuurlijk wat kleinere lijsten bij elkaar. Zorg ervoor dat je niet een te grote ruimte tussen de verschillende prints laat, hierdoor oogt het namelijk nóg goedkoper.

Boat lake huiskamer web rond

2. De ruimte niet optimaal benutten

Ben jij gezegend met een wat grotere woonkamer? Lucky you! Toch is het soms lastiger om een grotere ruimte in te richten dan een kleinere. Men is nou eenmaal geneigd om meubels in de hoek te zetten, wat inderdaad voor een geborgen sfeer zorgt, maar in een grotere ruimte juist ook goedkoop eruit ziet. Er blijft immers een zee van ruimte over, die niet benut wordt. Zet de meubels daarom eens in het midden, dit zorgt voor een speels en stijlvol geheel.

Maar ook bij kleinere ruimtes wordt er vaak niet optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Veel mensen denken dat ze namelijk enkel de vloerruimte kunnen gebruiken. Kijk echter eens verder dan dat en ga de hoogte in op een creatieve manier! Denk aan wandplanken, rekken met planten erin of ga voor een mooi schilderij of kunstwerk. Wanneer je de hoogte in gaat, lijkt de ruimte direct een stuk ruimer en hoe ruimer, hoe luxer!

Barcelona beach Huiskamer 3luik

3. ‘Dertien in een dozijn’ wanddecoratie kiezen

Een andere stylingfout die regelmatig gemaakt wordt, wordt gemaakt tijdens het ophangen van wanddecoratie. Als je wanddecoratie in de vorm van kunst bijvoorbeeld in huist haalt, wil je dat je een unieke eyecatcher te pakken hebt die niet iedereen al kent. Kunstwerken waarvan iedereen al weet uit welke winkel hij vandaan geplukt is, is toch iets minder leuk en laat een woonkamer gauw goedkoper ogen. Bij KekAanJeMuur is de keuze reuze en kom je gegarandeerd met een uniek schilderij thuis. Niet iedereen heeft immers een stilleven van Hans Bollongier aan de muur hangen in de woonkamer, toch? Wil jij toch geen afstand doen van jouw parel die al in de woonkamer hangt? Ga dan voor een mooie, unieke lijst die anderen niet in combinatie met jouw kunstwerk hebben. Je zult zien dat dit direct een stuk luxer oogt!

Stilleven Hans Huiskamer web

4. Een eentonig kleurenpalet

Naast het kiezen van te kleine of een dertien in een dozijn wanddecoratie óf het niet optimaal benutten van de ruimte, maakt het kiezen van een eentonig kleurenpalet een woonkamer gauw saai en goedkoper. Het kán prachtig zijn, mits goed uitgewerkt. Ben je bijvoorbeeld fan van één kleur? Mix en match dan met verschillende tinten van deze kleur, dit zorgt ervoor dat het niet een monotoon geheeld wordt. Durf jij af te stappen van jouw favoriete kleur? Kies dan een kleurrijke eyecatcher die er helemaal uit springt. Dit maakt dat je woonkamer er gelijk een stuk interessanter en minder goedkoop oogt.

Black White wide SLaapkamer

5. Een te klein vloerkleed

And last but definitely not least: het kiezen van een verkeerde maat vloerkleed. Een vloerkleed wordt vaak onderschat in een woonkamer en is enorm bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het kan de ruimte namelijk een enorme upgrade geven, míts je de juiste maat kiest. De gouden regel is dan ook dat de voorpoten van je bank, ongeacht hoe groot deze is, minimaal het vloerkleed moeten raken. Lukt dit niet, dan is het vloerkleed toch te klein voor je woonkamer. Wil je geen afstand doen van je vloerkleed? Overweeg dan eens om een extra vloerkleed neer te leggen, dit zorgt gelijk voor een speelse touch in je kamer!

minh pham OtXADkUh3 I unsplash