5 originele manieren om jouw wanddecoratie modern op te hangen | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

5 originele manieren om jouw wanddecoratie modern op te hangen

Wanddecoratie is dé manier om je kale, saaie muur een beetje flair te geven en je gehele interieur op te leuken. Het vinden van een mooi schilderij, gave print of andere wanddecoratie is vaak geen hogere wiskunde en hoeft (vaak) niet zo moeilijk te zijn. Je kiest simpelweg hetgeen wat jij mooi vindt en wat natuurlijk in het plaatje en de stijl van de rest van jouw interieur past. Maar het vinden van een originele manier(en) om jouw wanddecoratie modern op te hangen is andere koek. Het ophangen van de wanddecoratie in het midden van de muur in zijn up is vaak dan ook niet zo origineel. Is dit ook te recht-toe-recht-aan voor jou en mag het van jou wel wat spannender? Dan is deze blog voor jou! Vandaag geven wij je vijf originele manieren om jouw wanddecoratie modern op te hangen.

1. Ga de hoek om

wanddecoratie modern ophangen om de hoek

Deze manier is een hele leuke en eentje waar je zelf misschien niet zo een-twee-drie op zou komen. Heb jij een hoekje in huis welke uitsteekt en zorgt dit voor een ‘loze’ ruimte? Maak hier gebruik van op een creatieve manier! Ga met je wanddecoratie modern het hoekje om. Op deze manier benut je dat stukje muur toch nog en het ziet er ook nog eens heel tof uit. Zorg er echter wel voor dat het niet te rommelig gaat ogen. Dit doe je door om de hoek op dezelfde hoogte te blijven en de wanddecoratie zelf natuurlijk in dezelfde stijl als de andere te houden.

2. Decoreren met een origineel object

wanddecoratie hangen aan een object

Om het traditionele kader te doorbreken, kun je gebruik maken van een origineel object om jouw wanddecoratie modern op te hangen. Dit kan van alles zijn: een stuk touw, houten kledinghanger, klemmetjes, maar het kan bijvoorbeeld ook een mooie tak zijn die jij tijdens jouw laatste vakantie of bijzondere boswandeling hebt gevonden. Door een voorwerp waar jij een fijne herinnering aan hebt te gebruiken, krijgt jouw wanddecoratie meteen een gouden randje en creëer je een bijzonder effect!

Het mag natuurlijk ook iets minder bijzonder zijn; je wanddecoratie modern ophangen aan een stuk touw bijvoorbeeld creëert ook al een heel speels en origineel effect. Hang bijvoorbeeld posters van verschillende afmetingen met knijpers aan een snoer of een dun draad. Of gebruik een multifunctionele kledinghanger als decoratiestuk voor jouw favoriete prints!

3. Combineer afbeeldingen of foto’s met tekst

Combineer foto's met tekst

Wat altijd heel goed werkt is het combineren van afbeeldingen of foto’s met tekst. Dit zorgt voor afwisseling, maakt jouw wanddecoratie minder statisch en de wanddecoratie modern! Hang bijvoorbeeld jouw favoriete quote of uitspraak op in een mooie lijst, of verwerk de tekst in een letterbord of neonletters. Een voordeel van het verwerken van de tekst is dat je het lettertype van de tekst net zo strak of speels kunt maken als de rest van jouw interieur. Speel hiermee en experimenteer wat het beste ‘werkt’ in jouw huis! 

4. Wanddecoratie modern ophangen met een drieluik

wanddecoratie in een drieluik

Een drieluik is een leuk voorbeeld van je wanddecoratie modern en origineel ophangen. Ben jij hier nog niet bekend mee? Wij leggen het graag voor je uit. Een drieluik is een wanddecoratie die bestaat uit drie delen en zorgt voor een uniek effect in jouw ruimte. Ben jij benieuwd hoe je een drieluik maakt? Watch and learn!

Je kunt een drieluik met verschillende foto’s maken. Het is het mooist als je foto’s uitkiest die bij elkaars thema en kleuren passen. Zo creëer je een eenheid en dat is juist het voordeel van een drieluik! Je kunt een drieluik ook met één dezelfde foto maken door hem in drie stukken te ‘knippen’. Op deze manier heb je dus één foto op drie vakken verspreid. Klinkt dit jou iets te ingewikkeld, of heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan? Ook voor een drieluik kun je bij KekAanJeMuur terecht. Wij bieden we een breed assortiment aan drieluik wanddecoratie, zoals bijvoorbeeld de Thaise Baai Met Boten. De baai van Phang Nga is een welbekend plaatje van een baai in Thailand, welke sinds 1981 onderdeel is van National Parc Ao Phang Nga.

5. Hang je wanddecoratie modern op met een gallery wall

wanddecoratie in een gallery wall

And last but definitely not least: de gallery wall. De gallery wall is ondertussen een bekende manier om je wanddecoratie modern op te hangen en zorgt zonder twijfel voor een Instagramwaardig interieur. Het maken van een gallery wall is een eenvoudige manier om jouw interieur net dat beetje extra te geven. Maar het is niet een kwestie van een paar prints ophangen en klaar is Kees. Het heeft iets meer voeten in de aarde en wij leggen je stap voor stap uit hoe je er eentje maakt!

Bepaal allereerst wat de eyecatcher van de gallery wall wordt en stel de rest van de prints en teksten daarop af. Wees niet bang om buiten je comfort zone te gaan en combineer juist het onverwachte. Zo kan een grafische print in combinatie met een foto bijvoorbeeld heel mooi zijn. Kies vervolgens verschillende lijsten uit. Je vraagt je misschien af of dit niet te druk gaat ogen, maar dit is juist de kracht van een gallery wall! Combineer een zwarte met een gouden lijst een chromen met een zilveren. Dit kan verrassend creatief uitpakken! Experimenteer ook met verschillende groottes. Leg ten slotte eerst alles even op de grond om feeling te krijgen voor de juiste compositie en overbodige, ongewenste gaten in de muur te voorkomen. Let op de afstand tussen de lijsten, de juiste (oog)hoogte en zorg dat alles consistent is. Ligt alles goed? Dan ben je ready to hammer. Succes!