Trending: 5 manieren om abstracte kunst in je interieur te integreren | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Trending: 5 manieren om abstracte kunst in je interieur te integreren

Geometrische vlakken en lijnen, kwaststreken en vrije vormen in 3D – we hebben het hier over abstracte kunst in je interieur! Je ziet het overal om je heen en verwerkt in zo’n beetje alles. In behang, een wandkleed of verwerkt op kussens. Abstracte kunst is hot! En dat is niet gek ook: het is superstijlvol en vindt zijn thuis in zo’n beetje iedere woonstijl. Hoe jij dit makkelijk in je eigen huis toepast? Wij geven je tips hoe je abstracte kunst makkelijk in je eigen interieur laat integreren!

Abstracte kunst in je interieur

Abstracte kunst: vroeger en nu

Voordat we over gaan tot de orde van de dag, beginnen we met een klein stukje geschiedenis. Abstracte kunst stamt namelijk af van het begin van de vorige eeuw, namelijk 1900. Paul Cézanne maakte toen het eerste erkende abstracte schilderij. Daarna zijn bekende kunstenaars zoals Gauguin en Kandinsky gevolgd in de stroming van abstracte kunst. En wat dacht je van de welbekende Mondriaan? Het mooie aan abstracte kunst is dat iedereen er wat anders in ziet. Waar dit door komt, lees je verder in de blog!

Abstracte kunst in je interieur

Verschillende stromingen abstracte kunst

Er zijn binnen de abstracte kunst twee verschillende stromingen: abstract expressionisme en geometrische kunst. Abstract expressionisme wordt vooral gemaakt op basis van emotie. Schilders van abstract expressionisme tonen hun emoties op het doek door een sfeer te creëren met diverse kleurelementen. Fun fact: er worden vaak herkenbare objecten gebruikt die in het schilderij vervagen. En dit zorgt er dus voor dat iedereen er vaak iets anders in ziet!

Abstracte kunst in je interieur

Abstracte kunst in je interieur

Abstracte kunst in het behang

Behang heeft een ietwat stoffig imago, maar maakte dit jaar weer helemaal zijn opmars in de interieurwereld. Maar wel in een ander jasje, na alle jaren van effen en uni neemt het decoratieve dit jaar namelijk de overhand. Rijk en weldadig is het toverwoord. Dat geldt ook voor behang. Muurbreed behang met een dessin vol lef doet het goed. Een vlakkenspel met rondingen is een handige leidraad voor alles wat je erbij kiest. 

Verwerkt in een wandkleed

Abstracte kunst in je interieur op de muur in de vorm van een wandkleed is origineel én ook nog eens functioneel. Want wist je dat een wandkleed de akoestiek van een ruimte verbetert? Daarbij zorgt ‘ie ook voor een warme uitstraling. Drie vliegen in een klap, dus!

Schilderijen aan de muur

Abstracte kunst in je interieur terug laten komen aan de muur zorgt voor een unieke eyecatcher in huis! Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandcirkel of drieluik met een bijzondere kleurencombinatie. Let er wel op dat als je voor meerdere kunstwerken gaat, je ervoor zorgt dat de kleuren complementair zijn. Zit betekent dat de kleuren tegenover elkaar in de kleurencirkel staan, zoals blauw en oranje of geel en paars. Zo houd je het rusting en ordelijk.

Abstracte kunst in je interieur

Woonaccessoires en abstracte kunst

Soms is het niet nodig om een kleurrijk kunstwerk op te hangen, omdat je bijvoorbeeld al veel kleur in huis hebt. Wees niet bang om te matchen met de kleuren van je meubels. Soms zorgt dat juist voor dat beetje rust dat je huis nodig heeft. In een vaas, kandelaar of verwerkt in een kussen: abstracte kunst in je interieur is ook waanzinnig mooi om in woonaccessoires te verwerken. Wil je toch wel iets aan de muur hangen? Dan is het extra leuk om dit te combineren met mooie wanddecoratie. Wordt het je allemaal iets te abstract en statisch? Ga dan voor een mooie accentmuur of een fleurig behangetje om het allemaal mooi in balans te houden in huis.