4 manieren voor wanddecoratie ophangen | Kekaanjemuur
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland   |   10% korting op nieuwe beelden met code NIEUW10
Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

4 manieren voor wanddecoratie ophangen

oohoo! Je hebt je favo-wanddecoratie van KekAanJeMuur binnen! Je kunt natuurlijk niet wachten tot je je nieuwe parel van een wanddecoratie ophangen kan aan de muur. Misschien zie je dit als een obstakel en vraag je je af hoe je dit nou kunt doen zonder de boor of hamer erbij te pakken en je je muur om moet toveren tot gatenkaas. Want laten we eerlijk zijn, je bent nu misschien wel zeker van dat veelbelovende plekje aan de muur voor je nieuwe wanddeco, maar we weten allemaal dat jij over pak hem beet vijf maanden weer snakt naar in ieder geval verandering qua plek. En dan is er niets irritanter dan die gaten in je mooi gestucte muur.

No worries, er zijn een legio aan manieren om je wanddecoratie zo mooi mogelijk uit te laten komen en te bevestigen aan de muur. Daarom laten wij je je vandaag vier eenvoudige manieren zien om je nieuwe wanddecoratie op te hangen zonder poespas, inclusief een aantal manieren waarbij  jij die spijkers lekker kunt laten waar ze liggen.

1. Ga voor een wandbevestigingssysteem

Wanddecoratie ophangen met een railsysteem

wanddecoratie ophangen met spijkers

Dit is misschien wel een van de meest populaire manieren van tegenwoordig bij het ophangen van wanddecoratie en wordt dan ook in menig interieur in Nederland gebruikt. Dit komt omdat het netjes is weggewerkt, het is makkelijk te bevestigen en je kunt door middel van de ‘touwtjes’ eindeloos spelen met de hoogte van je nieuwe eyecatcher aan de muur.

Bij een railsysteem wordt aan de bovenkant van de muur een rail gemonteerd. Ja, helaas gaat dit wel gepaard met een aantal schroeven, máár… je hoeft dit slechts één keer te monteren en klaar ben je voor de komende jaren. Dit systeem kan elk gewicht dragen en is daarmee geschikt voor alle materialen die wij bij KekAanJeMuur te bieden hebben. Ideaal, toch?! Daarbij is dit systeem perfect voor jouw gallery wall!

Het ophangen van je wanddecoratie met een schroefsysteem werkt als volgt. Bij het schroefsysteem worden er vier gaten in de hoeken van je wanddecoratie geboord. Hierin worden vervolgens decoratieve schroeven met afstandshouder geplaatst. Ook deze optie is geschikt voor ieder materiaal dat wij bij KekAanJeMuur bieden.

Wanddecoratie ophangen met een klemsysteem

wanddecoratie ophangen met een railsysteem

We gaan weer over op de non-schroevenmethode (yes!), namelijk het ophangen van je wanddecoratie middels een klemsysteem. Een klemsysteem is wederom een handige, trendy manier (want let’s be honest: het oog wil ook wat). Wij leggen je graag uit hoe dit werkt.

Het klemsysteem ziet er op het oog hetzelfde uit als het schroefsysteem, maar vergis je niet, hierbij hoeft zoals gezegd niet geboord te worden! Je klemt de wandbevestiging over de rand van jouw wanddeco en klaar is Kees!

2. Wanddecoratie ophangen met magneetstrips – en verf

Wanddecoratie ophangen met magneetstrips

Magneetstrips

Werden alle systemen je iets te systematisch? Dan komen er nu een aantal manieren om je wanddecoratie op te hangen aan zonder bevestigingssysteem. We trappen hem af met de magneetstrips. Dit is een fijne manier voor de wispelturigen onder ons, want ook bij deze optie kun je je wanddecoratie altijd en overal verplaatsen. Je monteert alles aan de wand met magneetstrips et voilà!

Magneetverf

Het ophangen van je wanddecoratie met magneetverf is een afgeleide versie van de magneetstrips. Zoals de naam al doet vermoeden vergt het een verfkwast en dus wat (extra) moeite, maar het resultaat mag er zeker wezen. Als je een wand met magneetverf geschilderd hebt, dan kun je hier eenvoudig een poster met extra sterke magneten aan ophangen. Daarbij heb je tegelijkertijd een kek kleurtje op je muur!

Wanddecoratie ophangen met plakstrips

Wanddecoratie ophangen zonder bevestiging

De uitvinder van de plakstrips heeft het leven van ons interieurliefhebbers een flink stuk makkelijker gemaakt en daarmee is het een echte musthave voor interior junks! Met plakstrips kun je misschien wel het allermakkelijkst wanddecoratie ophangen. De naam zegt het al, het is een soort dubbelzijdig tape en hiermee kun je je wanddeco makkelijk verplaatsen. Een groot nadeel is wel dat het vooral wanddecoratievan lichtgewicht kan dragen. Er bestaat echter wel speciaal tape voor zwaardere wanddeco.

Wanddecoratie ophangen met spijkers

En daar hebben we hem: het ophangen van je wanddecoratie met spijkers. Je had hem vast zelf al bedacht, maar we wilden hem toch even genoemd hebben. Dit is een optie voor de luiaards onder ons (waar wij ons allemaal wel eens schuldig aan maken). Het vergt (waarschijnlijk) geen tripje naar de bouwmarkt en is binnen no-time voor elkaar gebokst. De bijbehorende nadelen kunnen wij je daarentegen wel besparen ;).

Wanddecoratie ophangen met plakstrips

Bonustip: wanddecoratie ophangen zonder bevestiging

Een ietwat voor de hand liggende manier is het plaatsen van je wanddecoratie op een manier waarbij je hem helemaal niet hoeft te bevestigen! Je kunt je nieuwe eyecatcher op een supertrendy manier terug laten komen in je interieur, die weer eens wat anders is dan ‘normaal’. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van je wanddecoratie op een sideboard of wandmeubel! Dit kan midden in de woonkamer of hal zijn, maar is ook erg leuk achter de bank in combinatie met een paar trendy vazen met een pluim erin bijvoorbeeld.